Johanna Pyrrö

”Ilo ymmärtää ihmistä ja hänen toimintaansa on kiehtonut ja kiehtoo edelleen.”

Itseni esittelyssä poistun mukavuusalueeltani, siksi teen sen lempeästi ja omia arvojani kunnioittaen, jotta saat kuvan minusta puheterapeuttina, ohjaajana ja Minun Kasvoni -kasvorauhan kehittäjänä sekä ennen kaikkea ihmisenä.

Minua on lapsesta saakka kiehtoneet ihmisten keskustelut, tapa ilmaista itseään ja taito kuunnella, ottaa toiset huomioon. Olen ollut kiinnostunut ajatuksista ja tunteista, mistä ne tulevat, kuinka ne vaikuttavat meihin ja voimmeko me vaikuttaa niihin. Näiden pohdintojen saattelemana olen opetellut lempeää ja avointa suhtautumista ajatuksiini ja tunteisiini; niihinkin, joista en ole ylpeä.

Elämä on tarjonnut minulle pääsääntöisesti tavanomaista arkea: kotiasioita, opiskelua, töitä ja harrastuksia. Iloisia tapahtumia ovat olleet kahden poikani syntymät, heidän kasvunsa seuraaminen ja lapsiperheen merkkipaalut juhlineen. Puheterapeutin, ohjaajan ja valmentajan opinnot ovat karttuvien kokemusten ja taitojen lisäksi laajentaneet näkökulmiani sekä tapaa jäsennellä ihmisyyttä. Olen kiitollinen, että olen saanut opiskella perheen ja työn ohella; ilo ymmärtää ihmistä ja hänen toimintaansa on kiehtonut ja kiehtoo edelleen.

Ikäviä tapahtumia ovat olleet sairastumiseni vakavaan maksasairauteen, väsyminen puheterapeutin töissä, avioero sekä viimeisimpänä äitini kuolema. Näin jälkeenpäin ajatellen surulliset tapahtumat ovat opettaneet pysähtymistä ja elämän katselemista lempeästi. Olen opetellut päästämään irti ja etsimään uusia näkökulmia, jotta elämä kriisien jälkeen taas maistuisi omalta ja sellaiselta, josta löydän omat arvoni. Sairastumisen ja äitini kuoleman jälkeen ymmärsin, ettei huomisesta koskaan tiedä, mitä se tuo mukanaan. Olen opetellut olemaan kiitollinen hetkistä, joita saamme sekä terveydestä, joka ei ole itsestäänselvyys. Työuupumus johdatti minut opiskelemaan työnohjausta ja avioeron jälkeen lähdin tutkimaan itseäni ja myöhemmin opiskelemaan henkistä valmennusta.

Iso voimavara ja hyvänmielen lähde minulle on perheen ja läheisten lisäksi ystävät ja harrastukset. Keskustelut ystävien kanssa, toisaalta syvät pohdinnat, toisaalta kepeät hassuttelut, jakaminen ja myötäeläminen kuuluvat arkeeni. Pilateksessa ja joogassa saan pysähtyä itseni äärelle ja kuunnella, missä menen. Näin saan tehdä myös meloessa ja kirjoittaessa. Etenkin mökillä, järvirannassa kirjoittaminen on minulle suuri nautinto, siellä luonto ja alati muuttuva vesi tarjoavat rajattomat puitteet mielikuvien ja mielikuvituksen virrata. Kehon ja mielen tasapainon löytäminen on noussut viime vuosina yhdeksi keskeiseksi hyvinvointini pilariksi. Tämän yhteyden vahvistumisen myötä aloitin joogaohjaajan opinnot. Nyt saan tarjota joogan tuomaa hyvinvointia tunneille osallistuville.

Taustaa

 • Yli 20 v. kokemus kahden pojan vanhempana
 • Puheterapeutti, filosofian maisteri Oulun yliopisto, logopedian
  koulutusohjelma 1994; lähes 30 vuoden työkokemus puheterapeuttina
 • Työnohjaaja, Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus, 2009
 • HIMA Happiness Henkinen valmentaja, 2018
 • Joogaohjaaja Keski-Pohjanmaan kansanopisto, 2021
 • Kasvojoogaohjaaja, Yoga Nordic (opettajana Päivi Salminen), 2022

Johanna Pyrrö

 • Puheterapeutti
 • Työnohjaaja STOry
 • HIMA Happiness Henkinen valmentaja
 • Joogaohjaaja
 • Lasten joogaohjaaja (Perhejooga)
 • Kasvojoogaohjaaja

040 7442842
johanna.pyrro@kompassiterapia.fi